Waterlekkage

Een waterlekkage kan ineens ontstaan. Is er de ene dag nog niks aan de hand, de volgende dag kunt u ineens natte kringen op de muur of op het plafond ontdekken. Bij een lek is het belangrijk om snel hulp in te schakelen, dit om erger te voorkomen. Wanneer u te lang wacht met het opsporen van een waterlekkage kan er flinke schade aan uw woning ontstaan. Bovendien ontstaat een lekkage vaak niet op de plek waar de schade openbaart. Het is hierdoor zaak om echte specialisten in te schakelen voor het verhelpen van uw problemen.

Lekkage plafond

Schade aan het plafond door water komt regelmatig voor. Vaak ontstaat dit door een lekkende waterleiding boven het plafond of een verstopte afvoerbuis. De lekkage is vaak te herkennen aan de (verkleurde) kringen op het plafond.

Opsporingsmethodes

Iedere vorm van een lekkage moet zo snel mogelijk worden opgespoord met de juiste methode. Deze methode verschilt per lekkage, het is dus onmogelijk om één methode toe te passen voor de verschillende vormen van waterlekkage. Elke soort lekkage vraagt om specifieke detectietechnieken. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
– Opsporing door middel van endoscopie: deze methode is ideaal bij lekkages in moeilijk toegankelijke ruimtes. Omdat de endoscoop flexibel is, kan deze zich door moeilijke bochten wringen en de waterlekkage opsporen.
– Opsporing door middel van akoestiek: bij waterlekkage in drukhoudende leidingen komt geruis vrij. Deze worden hoorbaar gemaakt door het geluid te versterken.

Dankzij onze 24-uursservice kunnen wij u 7 dagen per week, 24 uur per dag van dienst zijn wanneer u een lekkage ontdekt. Wij zijn gevestigd op meerdere locaties in Nederland, waardoor wij u snel kunnen helpen en de bron opsporen. Neem daarom direct contact op met Lekdetectie. Onze medewerkers helpen u graag stap voor stap verder. Wij helpen u verder waar andere bedrijven stoppen!