Waterleiding lekkage

Een lekkage in een waterleiding zorgt voor veel overlast en vervolgschade. Het is daarom van belang om waterleiding lekkage zo snel mogelijk op te sporen en te herstellen.

Waterlekkage opsporen

Lekkages in waterleidingen worden meestal ontdekt door een vochtplek in uw muur of plafond. Echter hoeft de locatie van de vochtplek niet de locatie van de lekkage te zijn! Vaak zien wij dat de werkelijke lekkage zich elders, bijvoorbeeld hoger in de muur bevindt. Het water komt dan op een lager gelegen plaats door uw muur en veroorzaakt een vochtplek. Hierdoor loopt u de kans de muur op de verkeerde plaats open te breken. Dit zorgt voor veel frustratie en hoge herstelkosten. Met lekdetectie kunnen wij de lekkage nauwkeurig voor u lokaliseren, zodat u maar een kleine opening hoeft te maken en de herstelkosten laag blijven. Hierdoor zal er weinig tot niet sprake zijn van hak- en breekwerk en zal het herstelwerk tot een minimum worden beperkt.

Dankzij verschillende technieken kunnen wij voor u de oorzaak van waterlekken en vochtproblemen opsporen. Warmtebeeld- of thermografie is één van die technieken.

Met onze warmtebeeldcamera’s kunnen we nauwkeurig grotere oppervlaktes te scannen. Kleurverschillen in het warmtebeeld zorgen dat wij het lek snel kunnen lokaliseren. Wij gebruiken de beste infraroodcamera’s op de markt en geven al onze technici een gedegen opleiding in het gebruik hiervan.

Andere lekdetectie technieken die wij gebruiken bij het opsporen van lekkage aan uw waterleiding zijn:

  • Visuele inspectie
  • Vochtmeting
  • Thermografie/infrarood
  • Akoestiek
  • Traceergas

Wilt u meer informatie over Lekdetectie? Neem direct contact met ons op of bekijk onze diensten via de website!

  • Met traceergas onderzoek uitgevoerd en meting verkregen. Na het openen bleek hier de lekkage aanwezig te zijn. Deze beter zichtbaar gemaakt door middel van zeepsop.

  • Met de leiding lokalisator het leidingverloop in kaart gebracht, vervolgens met traceergas en elektro akoestiek meting verkregen in de vloer. Vloer gedeeltelijk geopend en lekkage waargenomen.

  • ‘Na het uitvoeren van een druktest hebben we een drukverlies op de waterleiding waargenomen, na het uitvoeren van een onderzoek met traceergas meting verkregen in de wand van de badkamer. Wand geopend en stukje mantelbuis verwijderd, hier hebben we de lekkage waargenomen. Tevens is er slecht voeg kitwerk aanwezig in deze badkamer.